AKCE DO 18.11.2019 - ZADEJTE PŘI OBJEDNÁVCE DO POLÍČKA SLEVOVÝ KUPÓN CHCISLEVU10 A ZÍSKÁTE 10% SLEVU NA CELÝ NÁKUP!

Bylinný čaj na Koncentraci - Brendion

 
 
  • 1 z 2

Možná jste se již někdy setkali s tím, že nevíte kam skočit dřív. Pokud ano, tak je tento čaj pro Vás. Pomůže Vám se lépe koncentrovat na to co máte před sebou. Čaj byl skládán pro ty, kteří potřebují maximální soustředěnost např. Na to dodělat seminární práci do školy či pouze zvýšenou koncentraci v práci. Složky do tohoto čaje jsme vybírai, tak aby splňovali veškeré atributy k tomu dosáhnout svého perfektního cíle. Na detoxikační složky jsme, take nezapomněli, protože chceme, aby se při práci i tělo cítilo dobře.

 

Některé pozitivní účinky: podpora koncentrace, podpora imunitního systému, podpora trávení, udržování tělesné hmotnosti, podpora mozkové aktivity, pomáhá při udržování normálního stavu vlasů, paměti, zraku, kůže a ústních dutin, podpora hubnutí.

Složení

sušená Ginkgo Biloba, Gotukola, Vonokvětka, sušená Máta, kořen pampelišky, sušená Stévie, Bílý čaj, Goji, Jasmin, sušený Grapefruit, sušené Liči

Dostupnost Skladem
Měrná cena 299 Kč / 100 g
299 Kč    
Kategorie Čaje podle účinku
 

Příprava pro nejlepší chuť

Vsypte 1 čajovou lžičku (cca 4 g) do hrnečku (cca 200ml), čaj zalijte vodou o teplotě 80-90 °Ca nechte louhovat 4-5 minut

Země původu: Čína

 

Účinné složky: 

GYNKOBILOBA

Ginkgo biloba neboli jinan dvoulaločný je prastarý listnatý strom pocházející původem z Číny.

Listy se sbírají od jara do léta a mají široké farmaceutické využití. Účinné látky pomáhají rozšiřovat cévy. Listy Ginkgo biloby mají pomáhat při impotenci v souvislosti se špatným prokrvením. Ginkgo biloba je rostlinou, která má pozitivní vliv na paměť a koncentraci. Pro léčebné účely bývá využíván především list ginkgo biloba. Flavonoidy, terpeny, organické kyseliny a řada dalších látek pomáhají rozšiřovat kapiláry. Stranou nestojí ani značné antioxidační schopnosti. V čínské tradiční medicíně je jinan používán po tisíce let k léčbě astmatu, zažívacích potíží, kašle, omrzlin a senility.

GINKO BILOBA

 

GUTOKOLA

Jde o plazivou pokojovou trvalku, která dorůstá výšky až půl metru. Její květy jsou velmi drobné, zelené a později až tmavě červené barvy, mění se v drobné ovoce. Jedna z předních bylin čínské medicíny, která se poslední dobou těší stále se rozrůstající popularitě i v Evropě. Roste v horkých bažinatých oblastech Indie, Srí Lanky, Číny, ale také v Austrálii nebo jižní Africe. U nás je známá spíše pod názvem pupečník asijský. Gotu kola pomáhá udržovat zdravé cévy. Zlepšuje pohyb kyslíku a oxidu uhličitého ze svalové tkáně, čímž pomáhá zbavit se pocitu tzv. těžkých nohou. Má vliv na kardiovaskulární systém. Gotu kola je také využívána pro podporu zažívání. Blahodárně působí na keloidní jizvy. Často se používá s bylinou Ašvaganda, čímž posiluje mozkovou činnost. Posiluje činnost jater a ledvin. Pupečník asijský, známý také jako brahmi, zlepšuje činnosti kognitivních funkcí – paměť, schopnost koncentrace a porozumění, vyjadřovací schopnosti či pohotové reakce závisící na rychlosti zpracování informací.

GOTUKOLA

 

MÁTA

Je bylina dosahující výšky až jednoho metru, známá pro svoji silnou aromatickou vůni. Máta je známá již více než tři tisíce let, a to hlavně v čínské medicíně. Je označována za antioxidant, přispívající k čištění organismu. Podporuje správnou funkci jater, žlučníku a slinivky břišní. Máta peprná má vliv na duševní pohodu. Látky, které máta peprná obsahuje, mohou významně ovlivňovat trávící soustavu člověka. Dokážou totiž pomáhat při křečích, zánětech, nechutenství i nevolnosti a navíc umí zklidnit podrážděný žaludek. Zároveň působí proti nadýmání, ale zdůraznit musíme především jejich kladný vliv na celkové fungování metabolismu, díky čemuž mohou efektivně pomáhat i s hubnutím. Máta peprná je super v létě, protože ochlazuje organismus. Holdujete-li nadměrné fyzické aktivitě, osvěží vás kdykoliv po cvičení, sportu, či jiné námaze.

mata

DANDELION

Dandelion neboli pampeliška je plevelnou rostlinou, která je běžná po celé ČR. I presto, že v dnešní době se jí chce každý zbavit ze svého trávníků, tak tato rostlina má také spoustu benefitů. V dřívějších dobách měla pampeliška mnohem lepší pověst, neboť byla uznávaná jako velmi účinný lék. Její listy čistí krev, pomáhají při trávení a brání tvorbě žlučových kamenů. Kořeny pampelišky obsahují látky, které brání degeneraci kloubů, chrupavek a posilují celý pohybový aparát těla. Účinné látky této rostliny jsou vitamíny A, B, C, E, K, kalcium či magnesium. Dále tato rostlina obsahuje vysoký obsah antioxidantu beta-karoten, který je znám jako bojovník proti oxidačnímu stresu.

PAMPELISKA

STÉVIE

Stévie sladká je tropická rostlina z čeledi hvězdnicovité, která pochází původně z tropické a subtropické oblasti Jižní a Střední Ameriky (Paraguay a Brazílie). Tato rostlina je známa hlavně pro její vysoké léčivé účinky a sladivosti. Stévie se používá především jako náhražka cukru.

Stévie jako sladidlo je na rozdíl od cukru téměř nekalorická, nepřispívá k tvorbě zubního kazu a je vhodná i pro diabetiky. Stévie zlepšuje trávení, dovede bojovat proti únavě a také by měla mít vliv na menší chuť k tabáku a alkoholu. Má protizánětlivé účinky a také má příznivý vliv na snížení vysokého krevního tlaku.

STEVIE

BÍLÝ ČAJ

Bílý čaj patří k nejexkluzivnějším druhům čaje na světě. Tento druh čaje byl po dlouhá staletí nazýván nápojem císařů, protože jeho pěstování bylo (a dodnes je) velmi náročné, a proto si jej mohli dopřát pouze ti nejbohatší. Vyrábí ještě z nerozvinutých čajových lístků rostliny „Camellia sinensis“, které se ručně sbírají před obdobím dešťů. Pupeny čaje lze trhat pouze během prvních týdnů čajové sezóny. Protože se bílý čaj nepraží ani nefermentuje, uchovává si svoje typické aroma, které ho odlišuje od ostatních druhů čajů. Toto velice šetrné zpracovávání umožňuje poupatům udržet si vysokou koncentraci antioxidantů, jako mají čerstvé čajové listy, proto jsou jeho účinky na lidský organismus tak blahodárné. Jeho domovem je především Čína, ale najdete ho také v některých oblastech Indie a Srí Lanky. Bílý čaj je obrovskou zásobárnou antioxidantů, čímž posiluje imunitu, je považován za nástroj prevence před rakovinou a srdečních potíží. Antioxidanty zabraňují předčasnému stárnutí, udržují lidské tělo v dobré kondici, pomáhají v boji proti bakteriím a virům, snižují hladinu cholesterolu a vysoký krevní tlak, prospívají srdci, kostem i zažívání a zlepšují imunitní systém člověka. Bílý čaj je účinnou zbraní proti stresu. Kromě toho že je s pitím čaje spojena relaxace, obsahuje také aminokyselinu L-theanine, která zvyšuje množství serotoninu, dopaminu a gamma-aminomáselných kyselin v mozku, čímž pozitivně ovlivňuje lidskou psychiku a umožňuje redukovat psychický stres. Nicméně měli bychom mít na paměti, že pitím bílého čaje deprese a stres zcela nezmizí.

BILY CAJ 2_2

 

GOJI

Godži jsou plod kustovnice a pocházejí z Asie. Obsahují celou řadu důležitých prvků. Plody kustovnice se mohou pochlubit obsahem 19 aminokyselin, z toho 8 esenciálních. 15% objemu plodů Godži Berry tvoří bílkoviny. Plody Godži také obsahují velké množství minerálních látek a stopových prvků. Nejdeme v nich železo, zinek, měď, vápník, fosfor, selen a germanium.  V tradiční čínské medicíně jsou užívány jako recept na dlouhověkost a to dík vysokému obsahu antioxidantů a obsahu vitamínu E. Kustovnice je doporučovaná k posílení sexuální výkonnosti a plodnosti. Je vhodnou podporou pro srdce a krevní oběh, imunitní systém, játra a ke zlepšení zraku. Jedná se o významný a zcela přirozený zdroj vitamínu C. Kustovnice pomáhá upravovat hladinu krevního cukru a kontrolovat chuť k jídlu. Bohaté jsou i na vápník a protein, proto jsou vhodným doplňkem pro lidi, kteří konzumují málo masa. Plody Godži pozitivně působí na snížení krevního tlaku a pozitivně působí při léčbě chronických jaterních chorob.

GOJA

 

LYCHEE

Liči nebo také liči čínské je tropický strom původem z Asie. Čína je hlavním výrobcem liči, následován Indií, dalšími zeměmi jihovýchodní Asie a Jihoafrickou republikou. Tyto tropické plody rostou na stálozeleném stromě vysokém až 20 metrů a mohou se dožít až 200 let. Běžně se ale sbírá na stromech menších a mladších. Plody jsou jahodově červené, narůžovělé nebo oranžové, některé mají zelenavý nádech. Jsou oválného, kulatého nebo srdčitého tvaru. Liči patří mezi velmi vyhledávané ovoce, někdy se mu říká čínské jahody nebo čínské švestky, protože jeho chuť je sladká, jemná a intenzivní. Sušené plody liči se nazývají čínskými švestkami a konzervované plody čínskými jahodami nebo jablky. Liči se konzumuje čerstvé, kompotované nebo sušené. Slupku s drsným povrchem před konzumací nutno oloupat, bílá dužina má lahodnou chuť, která bývá popisována různě.

Surové liči ovoce je 82% vody, 17% sacharidů, 1% bílkovin, a obsahuje zanedbatelný tuk. Surová buničina je bohatá na vitamín C - množství představující 86% denní hodnoty (více než pomeranč), ale také mnohé další vitamíny, případně riboflavin, niacin a minerály (např. hořčík, draslík či vápník).

Ve staré čínské medicíně sloužilo k léčení kašle, žaludečních vředů, nádorů a zvětšených žláz. Peckám jsou připisovány analgetické účinky. Čaj ze slupek se užívá v Indií proti průjmům i proti neuralgickým bolestem. S výluhy z kůry, kořenů a květů probíhají v současné době ve Spojených státech laboratorní pokusy, mohou být využity při léčení některých nádorů. Liči kladně působí také na oběhový systém, neboť např. dovede optimalizovat hladinu cukru v krvi a regulovat krevní tlak. Má pozitivní vliv na trávicí a nervovou soustavu, případně na kosti a kůži. Toto tropické ovoce navíc podporuje metabolismus a obsahuje menší množství kalorií, takže jej lze konzumovat i v průběhu některých diet.

LICHEE

GRAPEFRUIT

Je subtropická dřevin pěstovaná pro své plody. Grapefruit je dřevina z čeledi rourovitých, jejíž výška dosahuje okolo 5 m. Známe čtyři barevné formy: bílý, žlutý, růžový a červený grep. Původní domovinou je karibská oblast. Postupně se však rozšířil do mnoha dalších částí světa a dnes se pěstuje se v Brazílii, Izraeli, Texasu, Kalifornii, na Floridě nebo v Turecku a ve Španělsku. Zkráceně grep obsahuje velké množství vitamínů (především B1, C a K) a flavonoidů, ale také některých minerálních látek (zejména draslíku). Odstraňuje a rozpouští anorganický vápník, který se usadil v chrupavce kloubů jako důsledek nadměrné konzumace výrobků z bílé mouky, čistí střeva, snižuje riziko rakoviny plic a žaludku. Výtažek z grapefruitových jadérek pomáhá při léčbě kožních onemocnění, jako jsou ekzémy, mykózy, vyrážky, bradavice nebo lupénka. Posiluje imunitní systém, působí proti nachlazení, infekcím a příznivě působí na cévy a celkově na krevní oběh, neboť zároveň dovedou mírně snižovat hladinu cholesterolu. Grepy působí pozitivně na snížení tělesné hmotnosti. Na druhou stranu při nechutenství mohou podporovat chuť k jídlu. Hořká chuť grapefruitu svádí k použití cukru, ale toto spojení není příliš vhodné, protože grapefruit s cukrem v žaludku kvasí.

GRAPEFRUIT

 

Upozornění

Není náhradou pestré stravy, nevhodné pro těhotné a kojící ženy, ukládejte mimo dosah dětí, uchovávejte na suchém a temném místě

 

 

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.